top of page
Nærværsdans

Bevæg dig med bevidsthed til frihed og livsglæde

IMG_20221117_204004373~3.jpg

Alle tidlige menneskekulturer har danset, som en del af livets og naturens cykler. Deres dans havde symbolik og de dansede med deres følelser. Nogle gange vildt! Andre gange stille og hengivent. De vidste at dans, krop og liv spiller sammen. 

Det kan være, du har glemt, hvordan det er at danse?

Måske er lysten til at danse stadig i dig, men du er tilbageholdende?

Hvordan bevæger du dig i livet? Hvor mange kræfter bruger du på det?
Når du kan danse med livet, bliver livet nemmere. Så kæmper du ikke med livet. Så er du ikke fastfrossen. Dans forløser. Omdanner tankers rigide greb til forståelsens og acceptens smidighed. Du bevæger dig fra spændt til afspændt. Dans fornyer, letter og genopfrisker.

Nærværsdans kan faktisk være træningsrum for at danse bedre med livet. Nærværsdansen bringer elementer fra fri dans og bevægelse ind i en ramme af bevidsthed. En slags danse- og sansemeditation. Du bliver bevidst kropslig og i bevægelse. Du mærker at krop og sind er ét. Du kan blive bevidst om krop og sinds behov for frihed i udtryk og hengivenhed til den, der gemmer sig under dagligdagens regler og koncepter. ​ Måske en mere autentisk udgave af dig?

Nærværsdans er også fri leg. Leg med det, der opstår i dig og i rummet. Det gør det nemmere at være og bevæge med det, der kan være svært.

Et almindeligt spørgsmål  fra dem, der prøver dans første gang er: "Hvad er det jeg skal?" Spørgsmålet er meget nærliggende og vidner om, at vi med det samme stiller krav til os selv eller føler os trygge ved, at der en opskrift, så vi ikke træder ved siden af.

At kunne danse frit handler undervejs om at kunne kigge nysgerrigt på egne ideer om rigtigt eller forkert, godt eller skidt og derfra kunne give slip på dem.

Du har den meget varierede musik og guidningen undervejs til at støtte dig. Musikken taler til kroppen på meget forskellig vis. Guidningen taler meget til din opmærksomhed men også til kroppen.

Vigtigst har du kroppen til at guide dig gennem den frie dans og bevægelse, som gennem livet. Indledningsvis er er noget betryggende ved at give sig hen til fornemmelsen af føddernes møde med underlaget og mærke den faste grund. Når du mærker vejrtækningen bevæge sig ned gennem kroppens midtlinje under bevægelse, finder du hjem i dig selv.

 

Når du finder at bevæge spændte områder i kroppen uden en dagsorden om, at de skal forsvinde og i stedet tillader, at kroppen giver udtryk for det, der er spændt, sker der ændringer i krop og sind.

Er du blevet nysgerrig på Nærværsdans er du velkommen til at kontakte mig på mobil 22131163. Vi danser ca. en gang i måneden. Næste gang er mandag d. 3. april kl. 19.30 - 21.00.

Stedet er Havmarkvej 3, Harreby, 6630 Rødding.

Prisen er 100 kr. pr. gang eller 400 kr. for 5-turs klippekort.

IMG_20220703_174118234.jpg
bottom of page