top of page
Qigong

Få fornyet energi og vitalitet

med

orientalsk meditation i langsomme rytmiske bevægelser.

Qigong
VID_20200528_105046877_Moment 21 (2).jpg
VID_20200528_105046877_Moment 21 (2).jpg

Ordet QIGONG er kinesisk og betyder at arbejde med eller kultivere livsenergien.

Gennem Qigong-træningen bliver du klogere på energiforhold gennem bevægelse. Som i meditation træner du din opmærksomhed. Det du giver bevidst opmærksomhed, giver du energi.

Men ved at blive ved fornemmelsen af bevægelsen uden at vurdere og analysere sænker du det indre energiforbrug og du kan endog have plus på energi-kontoen efter endt træning.

Træningstider:

Mandage og torsdage kl. 17.00-18.15 nu fortrinsvis v. Ane, men jeg vil være at finde som afløser ind i mellem.

Stedet er Havmarkvej 3, Harreby, 6630 Rødding

Priser: 3 mdr. "kom som du vil" for 1000 kr.
Pr. gang: 100 kr.  Kontakt Ane på tlf. 61698944.

Læs mere om Qigong herunder:

 

Energi er i alt og alle. Alt er energi og i bevægelse på den ene eller anden måde. Energi ser, hører og mærker vi på forskellig måde i f.eks. i vejrets forandringer eller årstidernes skiften. Vi kan også opleve skiftende energi fra et menneske til et andet, men også energiforandringer hos det enkelte menneske fra et øjeblik til det næste. Det gælder naturligvis også med energien i os selv.

Kontakten til indre kropslige fornemmelser og strømninger giver en anden fornemmelse af dig selv. Det giver dig ro og gør dig bedre i stand til at mærke, hvad dig dræner dig og hvordan - og derpå finde balancen igen. Eksempelvis kan du give plads til at løfte det indre energiniveau, hvis du mærker nedtrykthed. Direkte gennem bevægelser og opmærksomhed. Men også i hverdagen som følge af træningen.

I Qigong-træningen finder du også forbindelse til naturens energi, oprindelighed og mangfoldighed. Du bevæger så at sige med fuglenes sang, med vindens kærtegn og træernes dufte. Men du finder også bedre relationen til det, der er større end dig. En relation der afgjort gør det nemmere og glædeligere at leve.

 

Qigong-øvelser er utallige og flere tusinde år gamle. Der findes øvelser for samtlige fysiske og sindsmæssige behov, som altid tilgodeser det hele menneske i samspil med naturen.

Nogle øvelser/serier læner sig mod krops- og sindsmæssig styrke og smidighed. Andre mod koordination og balance. Men alle inddrager de vores bevidste og ubetingede opmærksomhed.

På den måde er Qigong også noget af det mest skadesforebyggende, du kan lave af bevægelse.

Mange Qigong-øvelser er indlejret i den kinesiske medicin og arbejder med kroppens energi-meridianer. Meridianer som for en stor del sammenligneligt med kroppens muskelbindevævs-baner.

Qigong følger Yin og Yang livsfilosofien som ser livet og alt i universet i evig vekselvirkning. Enhver ting, tanke og handlemåde indeholder også en del af sin modsætning. Som illustreret i det kendte Yin-Yang symbol. Alt er ikke sort-hvid men mangfoldigt og i evig bevægelse.

Får du lyst til at prøve Qigong, er der mulighed her i vores hyggelige grønne naturrammer. Jeg deler Qigong-træningen med min samlever Ane Mette Dam. Vi har hold to gange i ugen.

IMG_20220217_190656.jpg
Herrego' Træning
Herrego' Træning

Udetræning for mænd af alle støbninger.

Varieret, sjovt og nede på jorden.

Ikke to træninger er ens!

Serie 1.png

Selv om mænd i alle aldre er meget velkomne, taler Herrego' Træning nok mest til dig, der tidligere har været aktiv og vil i gang igen efter en længere pause. Det kan også være, at du her senere i livet trænger til at komme ud og røre dig og gerne sammen med andre.

Vi træner tirsdage fra 17.00 - 18.15 og torsdage 18.45-20.00.

Stedet er Havmarkvej 3, Harreby, 6630 Rødding.

Du får et klippekort til 10 træninger for 500 kr.

Læs mere om træningen herunder:

Træningen er fortrinsvis ude i grønne omgivelser og ofte med naturmaterialer. Vi træner alene, parvis eller i grupper. Træningen er med varierede træningsformer så som styrke-, balance-, smidigheds- og udholdenhedstræning. Der er både plads til leg og seriøsitet.

Eksempler er cirkeltræning, boldspil, gruppeopgaver og små parvis udfordringer. Er det for mørkt, går vi i salen indendørs.

Vi nedtoner det at måle os med hinanden og skruer op for den gode fornemmelse af at komme ud og få brugt nogle kræfter, blive forpustede og få stræk på nogle måske halvstive lemmer. Ikke mindst at der kan være plads til et par ordvekslinger og jokes undervejs.

Du vil gå fra træning og mærke at hele kroppen har været brugt.
Der er fokus på balance og koordinationstræning og du kommer meget på jorden og op igen. På den måde er træningen også skades- og faldforebyggende.

 

I min egenskab af fysioterapeut, vil jeg også kunne assistere med gode råd om særlig træning eller justeringer, hvis du kommer til at døje undervejs eller har noget kropsligt i forvejen, du skal tage hensyn til.

Er det noget for dig, så skriv eller ring til 22131163.

Vh Dennis.

IMG_20220531_180740150.jpg
Nærværsdans
Nærværsdans

Bevæg dig med bevidsthed til frihed og livsglæde

IMG_20221117_204004373~3.jpg

Er du blevet nysgerrig på Nærværsdans er du velkommen til at kontakte mig på mobil 22131163.

De næste tre datoer er som følger:

Mandag d. 8. april, onsdag d. 15. maj og onsdag d. 19.juni.

Tidsrummet er kl. 19.30-21.00.

Stedet er Havmarkvej 3, Harreby, 6630 Rødding.

Prisen er 100 kr. pr. gang eller 400 kr. for 5-turs klippekort.

 

Alle tidlige menneskekulturer har danset, som en del af livets og naturens cykler. Deres dans havde symbolik og de dansede med deres følelser. Nogle gange vildt! Andre gange stille og hengivent. De vidste at dans, krop og liv spiller sammen. 

Det kan være, du har glemt, hvordan det er at danse?

Måske er lysten til at danse stadig i dig, men du er tilbageholdende?

Hvordan bevæger du dig i livet? Hvor mange kræfter bruger du på det?
Når du kan danse med livet, bliver livet nemmere. Så kæmper du ikke med livet. Så er du ikke fastfrossen. Dans forløser. Omdanner tankers rigide greb til forståelsens og acceptens smidighed. Du bevæger dig fra spændt til afspændt. Dans fornyer, letter og genopfrisker.

IMG_20220703_174118234.jpg

Nærværsdans kan faktisk være træningsrum for at danse bedre med livet. Nærværsdansen bringer elementer fra fri dans og bevægelse ind i en ramme af bevidsthed. En slags danse- og sansemeditation. Du bliver bevidst kropslig og i bevægelse. Du mærker at krop og sind er ét. Du kan blive bevidst om krop og sinds behov for frihed i udtryk og hengivenhed til den, der gemmer sig under dagligdagens regler og koncepter. ​ Måske en mere autentisk udgave af dig?

 

Nærværsdans er også fri leg. Leg med det, der opstår i dig og i rummet. Det gør det nemmere at være og bevæge med det, der kan være svært.

Et almindeligt spørgsmål  fra dem, der prøver dans første gang er: "Hvad er det jeg skal?" Spørgsmålet er meget nærliggende og vidner om, at vi med det samme stiller krav til os selv eller føler os trygge ved, at der en opskrift, så vi ikke træder ved siden af.

At kunne danse frit handler undervejs om at kunne kigge nysgerrigt på egne ideer om rigtigt eller forkert, godt eller skidt og derfra kunne give slip på dem.

Du har den meget varierede musik og guidningen undervejs til at støtte dig. Musikken taler til kroppen på meget forskellig vis. Guidningen taler meget til din opmærksomhed men også til kroppen.

Vigtigst har du kroppen til at guide dig gennem den frie dans og bevægelse, som gennem livet. Indledningsvis er er noget betryggende ved at give sig hen til fornemmelsen af føddernes møde med underlaget og mærke den faste grund. Når du mærker vejrtækningen bevæge sig ned gennem kroppens midtlinje under bevægelse, finder du hjem i dig selv.

 

Når du finder at bevæge spændte områder i kroppen uden en dagsorden om, at de skal forsvinde og i stedet tillader, at kroppen giver udtryk for det, der er spændt, sker der ændringer i krop og sind.

bottom of page