top of page
Qigong

Få fornyet energi og vitalitet

med

orientalsk meditation i langsomme rytmiske bevægelser.

VID_20200528_105046877_Moment 21 (2).jpg
VID_20200528_105046877_Moment 21 (2).jpg

Ordet QIGONG er kinesisk og betyder at arbejde med eller kultivere livsenergien.

 

Energi er i alt og alle. Alt er energi og i bevægelse på den ene eller anden måde. Energi ser, hører og mærker vi på forskellig måde i f.eks. i vejrets forandringer eller årstidernes skiften. Vi kan også opleve skiftende energi fra et menneske til et andet, men også energiforandringer hos det enkelte menneske fra et øjeblik til det næste. Det gælder naturligvis også med energien i os selv.

Gennem Qigong-træningen bliver du klogere på energiforhold gennem bevægelse. Som i meditation træner du din opmærksomhed. Det du giver bevidst opmærksomhed, giver du energi.

Men ved at blive ved fornemmelsen af bevægelsen uden at vurdere og analysere sænker du det indre energiforbrug og du kan endog have plus på energi-kontoen efter endt træning.


Kontakten til indre kropslige fornemmelser og strømninger giver en anden fornemmelse af dig selv. Det giver dig ro og gør dig bedre i stand til at mærke, hvad dig dræner dig og hvordan - og derpå finde balancen igen. Eksempelvis kan du give plads til at løfte det indre energiniveau, hvis du mærker nedtrykthed. Direkte gennem bevægelser og opmærksomhed. Men også i hverdagen som følge af træningen.

I Qigong-træningen finder du også forbindelse til naturens energi, oprindelighed og mangfoldighed. Du bevæger så at sige med fuglenes sang, med vindens kærtegn og træernes dufte. Men du finder også bedre relationen til det, der er større end dig. En relation der afgjort gør det nemmere og glædeligere at leve.

Qigong-øvelser er utallige og flere tusinde år gamle. Der findes øvelser for samtlige fysiske og sindsmæssige behov, som altid tilgodeser det hele menneske i samspil med naturen.

Nogle øvelser/serier læner sig mod krops- og sindsmæssig styrke og smidighed. Andre mod koordination og balance. Men alle inddrager de vores bevidste og ubetingede opmærksomhed.

På den måde er Qigong også noget af det mest skadesforebyggende, du kan lave af bevægelse.

Mange Qigong-øvelser er indlejret i den kinesiske medicin og arbejder med kroppens energi-meridianer. Meridianer som for en stor del sammenligneligt med kroppens muskelbindevævs-baner.

Qigong følger Yin og Yang livsfilosofien som ser livet og alt i universet i evig vekselvirkning. Enhver ting, tanke og handlemåde indeholder også en del af sin modsætning. Som illustreret i det kendte Yin-Yang symbol. Alt er ikke sort-hvid men mangfoldigt og i evig bevægelse.

Får du lyst til at prøve Qigong, er der mulighed her i vores hyggelige grønne naturrammer. Jeg deler Qigong-træningen med min samlever Ane Mette Dam. Vi har hold to gange i ugen.

Mandage kl. 17.00-18.15 v. Dennis. Torsdage kl. 17.00-18.15 v. Ane.

Stedet er Havmarkvej 3, Harreby, 6630 Rødding

Priser: 3 mdr. "kom som du vil" for 1000 kr.
Pr. gang: 100 kr.  Kontakt Ane på tlf. 61698944.

IMG_20220217_190656.jpg
bottom of page